Izbjeljivanje zuba stomatološke usluge Banja Luci

Vrhunski zubne hitni slučajevi stomatološka ordinacija: Stomatološka ordinacija „Dr Čavić“ je sa Vama od 2006. godine i od tada smo posvećeni zdravlju Vaših zuba i Vašem osmijehu. Naš stručni tim, vrhunski kvalitet usluge i moderno uređen ambijent, dali su najbolje rezultate u radu sa pacijentima, koji nam konstantno ukazuju povjerenje, a na koje mi odgovaramo predanim timskim radom i velikom posvećenošću svakom pacijentu. Upravo to je ono što nas izdvaja od ostalih, što je učinilo da trajemo godinama i što nas motiviše da iz dana u dan budemo sve bolji. Otkrij više informacije u stomatološke usluge Banja Luka.

Bolji govor: zubi koji nedostaju mogu otežati izgovaranje određenih slova i zvukova. Neko sa prazninama u osmehu može da mrmlja ili promrmlja. Zubni implantati pružaju pouzdanu i stabilnu zamjenu zuba za jezik i usne, omogućavajući pacijentima da govore jasnije i sigurnije. Održavanje pravilnog oralnog zdravlja posebno je važno kako starite. Postajete osjetljiviji na probleme sa zubima zbog starenja, upotrebe lijekova i osnovnih zdravstvenih stanja. Vaši zubi mogu pretrpjeti nekoliko promjena koje utiču na njihov izgled, snagu i funkciju. Osim toga, vaši zubi mogu biti izloženi većem riziku od karijesa, infekcije, promjene boje i gubitka zuba (posebno ako ste imali značajan karijes ili bolest desni).

Iako su sva zaslađena pića loša za zube, neki energetski i sportski napici mogu biti gori, prema jednoj studiji u Općoj stomatologiji. Istraživači su otkrili da ova pića — kao i flaširana limunada — mogu narušiti zubnu gleđ nakon dugotrajne upotrebe. Rezultat su tanki, prozirni, promijenjeni zubi. Da biste spriječili eroziju zuba: Nemojte dugo sjediti i pijuckati ove napitke. Isperite usta vodom kada prestanete da pijete.

Pazite na slatke lijekove: dječiji lijekovi mogu biti aromatizirani i slatki. Ako se zalijepe na zube, povećava se mogućnost nastanka karijesa. Djeca koja uzimaju lijekove za hronična stanja kao što su astma i srčani problemi često imaju veću stopu propadanja. Kada počnu da nicaju, operite zube dva puta dnevno pastom za zube sa fluorom u količini ne većoj od mrlja veličine zrna pirinča – koristite četkicu za zube s mekim vlaknima. Odnesite flašicu nakon što vaše dijete završi s pićem kako biste spriječili karijes u flašici. Karijes se može dogoditi kada bebe piju mlijeko, adaptirano mlijeko ili sok iz flašice tokom dužeg vremenskog perioda ili zaspu s flašicom.

Ako imate vanjsku promjenu boje/mrlje, počnite s pastom za uklanjanje mrlja za zube nekoliko sedmica. Odlazak na električnu četkicu za zube za uklanjanje mrlja i ovdje može napraviti veliku razliku. Mrlje se takođe mogu ukloniti tokom profesionalnog čišćenja zuba. Ako imate intrinzičnu žutilu, nikakva pasta za zube koja uklanja mrlje ne može posvijetliti unutrašnju boju zuba. Morat ćete izbjeliti zube pomoću gela za izbjeljivanje koji se drži uz zube (ali nemojte još uvijek nestati da kupite trakice za izbjeljivanje!).

Nema sumnje da je holivudski osmeh privlačan. Ali, to je više od načina da se uspijete u filmovima. Dobar osmeh povezan je sa poboljšanim samopouzdanjem, što vodi ka većem uspehu u životu. Uprkos onome što možda mislite, možete dobiti prirodan osmeh kao rival Holivudima, bez troška porculanskih furnira. Evo kako možete učiniti svoje zube prirodno sjajnim i jakim.

Sama izrada dentalnih krunica na implantima, počinje otvaranjem implanata i uzimanjem otisaka. Nakon uzimanja otisaka u zubotehničkoj laboratoriji se biraju abatmenti za svaki dentalni implant posebno i nakon obrade abatmenta počinje izrada stalnih zubnih krunica. Za izradu zubnih krunica na implantima potrebno je 7-14 dana, sa dvije do tri probe u tom periodu. Za vrijeme tih proba definitivno se određuje boja i oblik zubne krunice, a sve u saradnji sa pacijentom i njegovim željama. Na kraju slijedi definitivno pritezanje abatmenta i cementiranje stalnih zubnih krunica, čime se završava cijeli proces. Pronađi više informacije na drcavic.com.